دیتاسنتر (Data Center) چیست؟
دیتاسنتر (Data Center) چیست؟
برای اینکه با مفهوم دیتاسنتر (Data Center) آشنا شوید به این موضوع توجه داشته باشید که امروزه شبکه اینترنت در کل جهان گسترش بسیار زیادی داشته است. حتی کوچک ترین کسب و کارها نیز یک وب سایت رسمی دارند. در گذشتهٰ که تنها سازمان های بزرگ از این موهبت بهره مند بودند هر سازمان اطلاعات و سخت افزارهای مورد نیاز خود را نگهداری می کرد. با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی عمومی به اینترنت دیگر یک فضای محدود پاسخگوی نیاز سازمان ها نبود، به این ترتیب دیتاسنتر ها به وجود آمدند. در دنیای امروز اطلاعات و داده ها از مهم ترین گنجینه های هر ارگانی به حساب می آیند و دیتاسنتر ها می توانند این اطلاعات را در بالاترین سطح امنیتی نگهداری نمایند. دیتاسنتر (Data Center) مکانیست که از تجهیزات الکترونیکی قدرتمند با امنیت بالا ساخته شده و با توجه به نیاز می تواند به عنوان محلی برای جمع آوری، پردازش و یا ذخیره اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد.
خدمات دیتاسنتر
هر دیتاسنتر (Data Center) می تواند برای هدف و یا هدف هایی مورد استفاده قرار گیرد که رایج ترین این اهداف از این دست می باشند:
مرکزی برای ارائه سرویس میزبانی وب (Web Hosting) که شامل موارد رایج مانند پایگاههای داده، وب سرور و … می باشند.
(در این قسمت می توانید انواع سرویس های میزبانی وب را در هاست گذرمشاهده نمائید.)
مکانی برای ارائه سرورهای اختصاصی
پایگاهی برای ارائه سرویسهای بازی در شبکه
پایگاهی برای ارائه سرویسهای ایمیل یا پست الکترونیکی
مرکزی برای ارائه خدمات برای نرم افزار های کاربردی مانند CRM
ساختار مرکز داده
ساختار و تشکیلات هر مرکز داده اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا این مرکز باید بتواند سرویس های نام برده شده را بی وقفه ارائه دهد به این معنا که خاموشی و قطعی برق نباید در آن وجود داشته باشد. همچنین طراحی این مراکز باید به گونه ای باشد، که امکان توسعه و گسترش آن بدون نیاز به تغییر ساختار وجود داشته باشد. با توجه به اینکه تعداد زیادی تجهیزات الکترونیکی در این مکان به صورت دائمی در حال کار کردن هستند، وجود یک سیستم تهویه قوی که مانع از افزایش بیش از حد دما شود، الزامیست.
دیتاسنتر از بخش های مختلفی تشکیل شده که هر کدام وظیفه ای بر عهده دارند.
- سیستم فیزیکی که شامل سیستمهای کنترل دسترسی، سیستمهای پایش فیزیکی و محیطی و راه کارهای مقابله با تهدیدات فیزیکی و محیطی می باشد.
- سیستم توزیع قدرت که شامل کابل کشی و مدیریت کابلها، کنترل قدرت،سیستمهای پشتیبان قدرت، سیستمهای پایش قدرت و نیرو می باشد.
- سیستم تأسیسات شامل سیستم HVAC و لولهکشی می باشد.
- سیستم ذخیرهسازی که شامل ذخیرهسازی دادهها، پشتیانگیری و نگهداری مطمئن از بک آپ ها و بازیابی اطلاعات می باشد.
- سیستم شبکه که از تجهیزاتی مانند سوییچها و مسیریابها، فایروال ها و آنتی ویروس ها، انواع سرورها و برنامههای مورد نیاز آنها، تجهیزات غیرفعال شبکه، سیستم کابل کشی و مدیریت کابلها وچینش و آرایش محیط داخلی مرکز داده تشکیل شده است.
- سیستمهای نرمافزاری که شامل امنیت اطلاعات و حفظ امنیت نرمافزار، مدیریت سیستمهای عامل، بانکهای اطلاعاتی و برنامههای کاربردی و سیستمهای یکپارچهسازی اطلاعات می باشد.
تقسیم بندی انواع دیتاسنترها
مراکز داده با توجه به وسعت محیطی، وظایف و کارایی به چندین دسته تقسیم بندی می شوند:
دیتاسنترهای محلی (Intranet)
دیتاسنترهای فراسازمانی (Extranet)
دیتاسنترهای اینترنتی (IDC)
فراهم کنندههای سرویس (SP)
شبکههای خصوصی WAN
شبکههای سازمانی، تجاری یا دانشگاهی (Campus)
برای دریافت مشاوره و خرید انواع سرویس های میزبانی وب، طراحی سایت،ثبت دامنه و … با ما در ارتباط باشید.