الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) چه وظایفی دارند؟
الگوریتم به چه معناست؟
پیش تر نیز در مقاله ای مرتبط با سئو، از الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) نام بردیم. الگوریتم ها از قوانین ریاضی و توابع پیروی میکنند. گوگل از آن ها برای بهبود بخشیدن به جستجو کمک می کند. اگر توجه داشته باشید امروزه جستجو کردن در گوگل نسبت به گذشته بسیار پیشرفت کرده است. این موضوع به دلیل بروز رسانی الگوریتم ها و پیچیده شدن هرچه بیشتر آن ها می باشد. در این مقاله تعدادی از الگوریتم های برجسته و پرکاربرد گوگل را به اختصار به شما معرفی خواهم کرد. با شناخت این الگوریتم ها می توانید سایت خود را برای قرار گرفتن در رتبه بندی های بالا بهبود بخشید.
نام و مشخصات الگوریتم ها
گوگل از الگوریتم های بی شماری استفاده می کند تا بتواند رفتار کاربر را شناسایی کرده و بهترین نتایج را به او نمایش دهد، در اینجا با ۵ مورد از برجسته ترین و پرکاربرد ترین الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) آشنا خواهید شد. در نام گذاری الگوریتم های گوگل از نام حیوانات استفاده گردیده. توجه داشته باشید که نحوه کار هر الگوریتم با شخصیت و رفتار حیوانی که به آن نسبت داده شده رابطه ای مستقیم دارد.
الگوریتم پاندا
پانداها معمولا حیوانات ساکت، درونگرا،مهربان و متفکر هستند. این حیوانات به نظر اهل مطالعه و شکیبا می آیند.
در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز این پانداها مشغول مطالعه کردن محتوا در سایت های مختلف می باشند، پانداها محتوای سایت شما را با حوصله و دقت مطالعه می کنند. برای اینکه مطمئن باشید محتوای سایت شما مورد تایید الگوریتم پاندا می باشد، باید به چند نکته بسیار مهم در تولید محتوا توجه داشته باشید.
کپی برداری نکنید:
پانداها مدام در حال مطالعه ی سایت های مختلف می باشند و اگر مطلبی که در سایت خود قرار می دهید کپی شده از یک سایت یا گلچین شده از چندین سایت باشد مورد استقبال پاندا قرار نخواهد گرفت.
عنوان و کلمه کلیدی را متناسب با متن انتخاب کنید:
هیچ کاربری دوست ندارد با کلیک کردن روی یک عنوان وارد سایتی شود که به دنبال آن نبوده، پانداها به سرعت این تخلف را شناسایی خواهند کرد.
محتوای پرباری داشته باشید:
پانداها از متن هایی که تنها چند جمله دارند و مفهوم را به خوبی نمی رسانند بیزارند، پس محتوایی مفید و پربار تهیه کنید. این عمل شاید بسیار زمان بر باشد اما در آخر شما را به نتیجه دلخواهتان خواهد رساند.
بیش از حد تبلیغ نکنید:
فرض کنید در یک سایت در حال مطالعه هستید و مدام از هر طرف یک تبلیغ مانع مطالعه شما می شود. این مطالعه دیگر برایتان لذت بخش نخواهد بود. پانداها نیز دوست ندارند تبلیغات مدام مزاحم آن ها شوند. دو نکته را در نظر داشته باشید، اینکه بیش از حد تبلیغ نکیند، تبلیغات را در گوشه ها قرار دهید تا مزاحم دید خواننده نباشند و امکان بستن تبلیغ را برای کاربر فراهم کنید. در این صورت پاندا از تبلیغات شما آزرده خاطر نخواهد شد.
اگر می خواهید برای پاندا محبوب باشید از ذهن انسانی خود برای تولید محتوا استفاده کنید، مانند ربات ها فکر نکنید و سعی در تقلب و گول زدن پاندا نداشته باشید.
الگوریتم پنگوئن:
یکی از الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) پنگوئن نام دارد. پنگوئنها حیواناتی درونگرا و اهل پیوندهستند. یادتان باشد پنگوئن ها از کلمات تکراری متنفرند.
پنگوئن لینک های اسپم و غیر قانونی را شناسایی کرده و سایت هایی که دارای بک لینک غیر قانونی باشند را پلانتی می کند. به هیچ عنوان برای ساخت بک لینک به سراغ سایت هایی که در قبال مبلغی برای شما تعداد زیادی بک لینک می سازند نروید. برای بالا رفتن رتبه سایت بهتر است از سایت هایی بک لینک داشته باشید که با شما مرتبط باشند.
در گذشته برای ترغیب کردن کاربران به کلیک کردن روی سایت، از کلمات کلیدی بی ربط به دفعات زیاد در متن استفاده می شد. این موضوع خواندن متن را بسیار دشواری می کرد و کاربر به هیچ عنوان به مقصود خود نمی رسید ، اما الگوریتم پنگوئن به شدت با کلمات تکراری مقابله می کند و می تواند سایت هایی که از بک لینک های غیر قانونی و یا کلمات کلیدی بی ربط استفاده می کنند به پایین ترین رتبه ها نزول دهد. پس برای انتخاب کلمات کلیدی به دو نکته توجه داشته باشید کلمات را مرتبط با متن انتخاب نمائید و از تکرار بیش از حد آن ها اجتناب کنید.
الگوریتم مرغ مگس خوار:
مرغ مگس خوار یکی از الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) می باشد که بیشترین توجه را به کاربران دارد.مرغ مگس خوار که شخصیتی جدی، دقیق و سریع دارد، تمام تلاش خود را به کار می بندد تا منظر کاربر را بهتر متوجه شود. این الگوریتم شخصیت کاربر را مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار می دهد، این تجزیه و تحلیل با توجه به سرچ های او، محل زندگی، سن و بسیاری از مولفه های دیگر اتفاق می افتد. مرغ مگس خوار درک بالایی از معنی کلمات دارد و هنگام جستجو می تواند سایت هایی با مفاهیم مشابه اما کلمات متفاوت به کاربر نمایش دهد.
یکی از شگفتی هایی که مرغ مگس خوار دارد این است که وقتی شما یک جمله را در گوگل جستجو می کنید مرغ مگس خوار مفهومی که مد نظر داشتید را می یابد و سایت هایی متناسب با همان مفهوم را به شما نمایش می دهد حتی اگر کلماتی که تایپ کردید اشتباه باشند. مرغ مگس خوار با کمک گرفتن از گراف های دانش می تواند حدس بزند مطلب بعدی که در جستجویش هستید چیست و آن را به شما نمایش می دهد.
تا اینجا باید متوجه شده باشید که مرغ مگس خوار توجه بالایی به مفهیم و معانی دارد پس برای اینکه نظر او را به سایت خود جلب کنید باید چندین نکته را
رعایت کرده باشید:
همانطور که در الگوریتم پاندا نیز گفته شد برای تولید محتوا از ذهنتان استفاده کنید، ذهن شما بهتر از هر رباتی می تواند کلمات با مفاهیم مرتبط را پیدا کند. پس با کمک گرفتن از ذهن خود به بهبود مفهیم در محتوای سایت کمک کنید.
با قرار دادن لینک های مرتبط به مرغ مگس خوار نشان دهید که برایش احترام قائلید. یعنی کلمات یا جملات را به جای بر ربطی لینک ندهید و سعی کنید لینک ها علاوه بر اینکه با کلمه ی انتخابی شما مرتبط هستند با محتوای کلی متن نیز در ارتباط باشند.
در زمان کد نویسی از اشره گذاری های به موقع و به جا استفاده کنید تا مفهوم هم برای خواننده و هم برای مرغ مگس خوار واضح و روان باشد.
الگوریتم رنک برین:
الگوریتم رنک برین تشابه بسیار زیادی با الگوریتم مرغ مگس خوار دارد با این تفاوت که الگوریتم رنک برین رفتار کاربر را مورد تجزیه و تحلیل قرا می دهد تا بتواند بهترین رتبه بندی را ایجاد کند. مولفه هایی که الگوریتم رنک برین به آن ها توجه دارد مانند تعداد کلیک هایی که بر روی یک عنوان می شود، مدت زمانی که کاربر بعد از جستجو در هر سایت به سر می برد و رفت و برگشت هایی که کاربر به صفحه گوگل دارد، باعث می شوند تا رنک برین این نکته را مورد سنجش قرار دهد که آیا نتایجی که به کاربر نشان داده شده اند درست می باشند یا نه.
با توجه به نکات گفته شده قطعا سایتی که از متا تگ جذاب و با کیفیتی برخوردار باشد، بیشتر کاربران ترغیب می کند تا بر روی آن کلیک نمایند. پس در اولین قدم برای توضیحات کوتاه یک متن جذاب انتخاب کنید. در مرحله بعد بسیار مهم است که بتوانید با استفاده از محتوایی مرتبط و با کیفیت کاربر را درون سایت خود نگه دارید. اگر کاربر سریع بعد از دیدن سایت شما به صفحه جستجوی گوگل بازگردد، الگوریتم رنک برین متوجه خواهد شد نمایش دادن سایت شما برای این جستجو مفید نبوده است. برای اینکه کاربر را مدت زمان بیشتری در سایت خود نگه دارید علاوه بر محتوای خوب می تونید از ویدئو و عکس استفاده کنید. ویدئو هایی که قابل دانلود نباشند مدت زمان حضور کاربر در سیات شما را افزایش خواهند داد.
الگوریتم کبوتر:
کبوترها معمولا پیام اور صلح هستند، خصلت اصلی کبوتران این است که به محل های آسنا می روند و از خانه خود دور نمی شوند. الگوریتم کبوتر نتایج جستجو را با توجه به موقعیت مکانی نمایش می دهد. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کلمه ای را حتی به انگلیسی سرچ کردید اما اولین سایت هایی که به شما نمایش داده شده فارسی بوده اند. این اتفاق دقیقا به خاطر الگوریتم کبوتر می باشد. حالا با توجه به تعداد دفعاتی که کاربران روی سایت های نمایش داده شده کلیک می کنند، الگوریتم کبوتر می تواند تشخیص دهد که نتایج نمایش داده شده درست بوده اند یا نه.
الگوریتم های دیگر گوگل
تعداد زیادی از الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) را در این مقاله عنوان نکردیم که این الگوریتم ها نکات مختلفی را مرود بررسی قرار می دهند. مانند:
پیج آتوریتی یا همان میزان نفوذ و قدرت صفحه که مولفه هایی مانند تاریخ اعتبار دامنه، وجود هاست داخلی یا خارجی، تعداد بلاگ ها، تعداد بازدید ها و ترافیک سایت بر روی آن تاثیر گذار می باشند.
فعالیت در شبکه های اجتماعی که تعداد پست ها تعداد لایک ها و در کل محبوبیت صفحه شما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
نحوه نمایش سایت بر روی انواع دستگاه های الکترونیکی بسیار هائز اهمیت می باشد. با توجه به استفاده روز افزون افراد از موبایل و تبلت به جای رایانه های شخصی نمایش داده شدن سایت با ظاهری قابل قبول و گرافیکی مناسب در صفحات گوشی و تبلت بسیار مهم است.
نتیجه گیری
در نتیجه بررسی تمام الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) کارهایی که شما باید انجام دهید تا یک سایت موفق و با رتبه بالا داشته باشید به این ترتیب خواهد بود:
- استفاده از محتوای با کیفیت و منحصر به فرد
- استفاده از کلمات کلیدی و لینک های مرتبط با متن
- استفاده از توضیحات کوتاه (متا تگ) جذاب و مرغوب
- فعالیت مفید در شبکه های اجتماعی
- طراحی مناسب سایت برای نمایش در انواع گوشی ها و تبلت ها