مقالات آموزشی

میزبانی وب یا Web Hosting چیست؟

میزبانی وب یا Web Hosting

میزبانی وب یا Web Hosting به این معناست که یک شرکت به شما اجازه می دهد برای نمایش وب سایت خود به کل دنیا از سرورهایش استفاده نمائید. بیایید بهتر با این مفهوم آشنا شویم. هر وب سایت برای اینکه بتواند در محیط اینترنت قابل رویت باشد نیاز به سخت افزارهایی دارد. سخت افزارها اطلاعات سایت را در خود ذخیره می کنند و به رد و بدل کردن داده کمک می کنند. این سخت افزارها سرور نام دارند.  به شرکت هایی که سرورهایش را برای وب هاستینگ در اختیار کاربران قرار می دهند میزبان یا Host گفته می شود.

مشخصات سرور

حتی یک کامپیوتر شخصی نیز می تواند به سرور تبدیل شده و سایت شما را نمایش دهد. اما باید به این موضوع نیزتوجه داشته باشید که هر قدر تعداد کاربرانی که همزمان از سایت شما دیدن می کنند بیشتر باشند، شما به سرور قدرتمند تری احتیاج خواهید داشت. این نکته نیز قابل تذکر است که سرور شما تمام ۲۴ ساعت باید روشن و به اینترنت پر سرعت متصل باشد. شما باید در زمینه سرور تخصص کامل داشته باشید تا بتوانید ارورها و خطاهای ایجاد شده را شناسایی کرده و برطرف نمایید، یا اینکه از یک نیروی انسانی که در این زمینه تخصص دارد استفاده کنید.

همانطور که کاملا مشخص استٰ استفاده از سیستم شخصی به عنوان سرور هزینه بسیار زیادی را در بر خواهد داشت و مشکلات متعددی ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل شرکت های بزرگ برای اینکه سایت ها بتوانند راحت تر در محیط اینترنت نمایش داده شوند سرورهای خود را که که در دیتاسنتر هستند، به کاربران اجاره می دهند. دیتاسنتر هیچگاه دچار قطعی برق یا اینترنت نمی شود و همیشه روشن است. هر کاربر می تواند با توجه به نیاز و ترافیک سایت خود سروری اجاره کند. مشخصات سرورها در خصوص فضای ذخیره سازی، پهنای باند و … می تواند متفاوت باشد.

میزبانی وب یا Web Hosting
میزبانی وب یا Web Hosting

انواع سرور

سرورها با توجه به خدماتی که به شما ارائه می دهند دسته بندی می شوند.

سرور اختصاصی: مورد استفاده برای شرکت هاٰ، سازمان ها وارگان های بزرگ با ترافیک بالامی باشد. سازمان کلیه فضای سرور را به صورت اختصاصی اجاره می کند، این نوع سرور فضای ذخیره سازی، پهنای باند بسیار زیاد  و آزادی عمل کاملی برای نصب انواع نرم افزارها، بک آپ گیری و مدیریت سرور را ارائه می دهد.

سرور مجازی: در واقع فضای سرور اختصاصی به چندین قسمت تقسیم شده و به صورت سرور مجازی در اختیار چندین کاربر قرار می گیرد. در این نوع سرور فضای ذخیره سازی و پهنای باند نیز تقسیم شده و ترافیک سایت ها بر روی یک دیگر اثر گذار نخواهند بود. سرور مجازی شباهت زیادی با سرور اختصاصی داد با این تفاوت که منابع آن محدودتر می باشد.

سرور اشتراکی: در این نوع سرورها چندین سایت به صورت مشترک از یک سرور استفاده می کنند. فضای ذخیره سازی بین سایت ها مشترک بوده و ترافیک بالای یکی از سایت ها می تواند بر روی سایت های دیگر تاثیرگذار باشد.

با توجه به زبان های برنامه نویسی که هر سرور می تواند از آن پشتیبانی کند، سرور ها به سه دسته ویندوز و لینوکس و مک تقسیم بندی می شوند.

میزبانی وب یا Web Hosting
میزبانی وب یا Web Hosting

 ویندوز تحت نظر شرکت مایکروسافت بوده و برای استفاده به مجوز این شرکت نیاز دارد که هزینه بالایی در بر خواهد داشت. ویندوز سرور از زبان‌های ASP و ASP.NET و همچنین بانک اطلاعاتی MSSQL پشتیبانی می کند.

سرورهای لینوکس رایگان وopen source  می باشند به همین دلیل محبوبیت بسیار زیادی دارند. سرورهای لینوکس از زبان PHP و همچنین بانک اطلاعتی  MySqlپشتیبانی می کنند.

سرور های مک که توسط کمپانی اپل ارائه می شوند به دلیل تحریم ها در ایران کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

مدیریت سرور

برای مدیریت کردن سرورهای اجاره شده، هیچ نیازی به حضور فیزیکی در دیتاسنتر نیست. با استفاده از کنترل پنل ها می تواند مدیریت سرور را انجام داد. این کنترل پنل ها توسط شرکتی که خدمات میزبانی وب را ارائه می دهد در اختیار کاربر قرار می گیرد. انواع کنترل پنل ها عبارتند از: سی پنل، پلسک، دایرکت ادمین، ال اکس ادمین، هلم و وب سایت پنل که در چند سال اخیر با افزایش تحریم های ایران، کنترل پنل دایرکت ادمین با توجه به هزینه پایین و کارایی بالا در از محبوبیت زیادی برخوردار گردیده است.

نمایندگان فروش:

افراد می توانند سرورها را از شرکت های بزرگ تر اجاره کرده و آن ها را برای میزبانی وب به مشتریان خود اجاره دهند. سرویس های میزبانی وب علاوه بر اجاره سرور، خدمات دیگری نظیر پشتیبانی، دامنه و … را نیز ارائه می دهند.

برای مشاهده سرویس های میزبانی وب در هاست گذر روی این قسمت کلیک کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید

بستن